2011-09-20
17:39:16

Italy part 1
här kommer en berättelse som våran resa till italien 15-18 september.

Vi sågs vid station i Linköping vid 12.10 för att flygbussen skulle gå vid 12.30 men Nej det kom ingen buss och några ringde och fick reda på att den var en kvart försenad men när den sedan kom så var klockan 13.00. Redan där började resan fel.
Vi kom upp till Skavsta och checkade in, jag fick som vanligt at av mig skorna ( vad tror dom igentligen att jag gömmer i dom??) och frida pep det på så hon fick stanna och dom kände igenom hennes kläder.
Vi kom på planet och vi hade väldigt mycket för oss, körde hänga gubbe, fotade ut genom fönstret och på fallande godisar.
När vi var framme och steg av planet så var det supervarm ute så av med jacka och tröja. Maria gick för att hyra bilen och sedan började våran bilresa till Bormio.
Maria körde, jag var kartläsare och Frida och Lisa satt bak och försåg oss med godis. Klockan var nog runt 20.00. Vi åkte genom masser små städer som bara blev mindre och mindre ju längre vi körde. I en stav så hamnade vi på en jättesmal gatan som bara gick mer och mer uppför och blev smalare och smalare. Tillsist kom vi inte igen om husen med våra bil (Fiat Dublo) så vi var tjugna att backa ner för mellan husen tills vi äntligen kunde vända. Det blev mörkare och mörkar och vi hitta ut ur stan och åkte vidare. Vägen som googlemaps hade föreslagit såg på kartan ut som värsta lilla skogsvägen och när vi kom fram till det stället där vi skulle svängt av så fegade vi ur och tänkte att den andra vägen till Bormio var större så vi satsa på den istället. När vi kom in på den vägen och hade åkt i flera timmar så ångrade vi oss att vi valt den här vägen för den ledde upp på ett stort berg med branta vägar, seprentinvägar och vägar lika smala som bilen utan sidostaket. Alla var rädda och nervösa över var vi hamnat. Efter att ha åkt i 30 min uppför på en smalväg började vi undra om vi var på rätt ställe och om vi skulle försöka vända och åka tillbaka till den andra vägen. Då ringde dom från hotellet och undrade var vi var någonstans och Maria sa att vi var uppe på ett berg på en jättesmal väg. Han på hotellet sa att vi var uppe på ett pass och skulle vara framme om en timme. Klockan var väl 22.45. Vi åkte vidare på den "vägen" och tillslut var vi över trädgränsen och molnen. Högst upp vart det planare och lite bredare väg och helt plötsligt så kom det ett hus och två husbilar. Vad gjorde dom där?
Tillslut började det gå ner för igen och jag var på ett sätt glad över att det var mörkt så att vi inte såg hur högt upp vi var med stup precis utanför bildörren. När klockan var  ca.23.40 kom vi fram til Bormio och hittade till hotellet. Superfint hotell och vi gick och la oss på en gång.

To be continued!


Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: