2011-09-29
00:10:19

Italy part 4

klockan (mobilen) ringer och vi går upp, gör iordning oss, och går ner för att äta frukost. upp till rummet igen som äntligen har lärt oss att öppna själva. packar ihop alla våra saker och checkar ut från hotellet. åker till träningshallen för att ha mera träning. vi tränade med landslagstränaren i rytmiskgymnastik och två av hennes gymnaster. dom var jätteduktiga och super viga. hon var däremot inte så rolig att träna för. hon kunde ingen engelska så pratade bara italienska med dom två tjejerna som bara visade hur vi skulle göra och hoppades att vi förstod. super tråkiga timmar som så klart gick jätte sakta. maria passade på att gå till gymmet mittemot och träna, simma och relaxa undertiden. efter lunchen så hade vi trix och mer contact material. så då blev det roligt igen! när träningen var slut så var det dags att åka mot flygplatsen. men innan vi åkte så hann vi byta om och jag lyckades då byta byxer på en italiensk parkeringsplats.
maria var väldigt van vid dom italienska vägarna och jag vid att läsa skyltarna så resan till flygplatsen gick "ganska" bra förutom....när vi stannade för att tanka så gav maria drix till han som hjälpte oss att tanka och då gav hon 1 euro och när hon skulle betala så saknades det precis 1euro så hon dök in i bilen för att sno 1euro från oss. lyckat att ge drix så man inte har rd att betala soppan till bilen. vi lyckade även med att itne frstå en vägtull där vi skulle tagit en biljett som vi sedan när vi kom till nästa tull skulle ge till han som jobbade där. vi tog ju inte biljetten eftersom vi inte föstod så han vart jättesur och skällde ut oss. tillslut fick vi betala och åka igenom men han var inte glad. när nästa tull med biljett kom så höll jag hårt i biljetten hela vägen. efter att vi åkt igenom sista tullen så är det kö hela vägen till flygplatsen vilket vi inte hade räknat med när vi räknade tiden. folk trängde sig jätte mycket och en bil höll på att köra in i oss när vi ätligen skulle svänga ur kön. vi satt i bilkön i säkert 45min och hade det inte varit kö hade det tagit högst 5min.
Vi kom till flygplatsen och gick direkt till shoppen för frida och lisa hade tjatat hela resan om att köpa i love italien tröjor. dock fanns det inga sånna men vi köpte var sin italy tisha och lite annat smått och gott. sen var flyget försenat iväg och det var turbulens flera gånger. lisa och frida satt på varsin sida av mig och skrämde upp varandra och jag försökte lugna ner dom. frida tycker sig höra i högtalarna att vi ska mellanlanda i kolmården och lisa har så mycket lock för öronen att hon trodde hon skulle dö. gissar på att dom andra i planet hade lika kul som jag av att lyssna på dom. när vi iaf kommer fram och har landat så kommer inte våra väskor....SKOJA! nae där var det slut på all otur och vi tog våra väskor och åkte hem.

Detta var våran Italytrip och det kan bara sammanfattas med att vi hade galet kul och vi överlevde passet!

puss på er frida, lisa och maria


2011-09-24
23:05:29

Italy part 3
Vi går upp tillhotellrummet och jag blir sist in på toan så jag får släcka alla lampor - surt! När ja är påväg att somna så hör vi hur gångon snarkar och Lisa påpekar direkt att det inte är hon. Mitt emot hotellet låg även en kyrka som varje hlavtimme ringer i klockorna, yes även på natten. Glömde även säga att när vi checkat in på hotellet så kan vi inte öppna dörren till vårat rum så maria får åka ner till receptionen och dom får komma upp och hjälpa oss. Dom kan inte heller öppna dörren med kortet så dom tar till nycklen.
Vi vaknar iaf på lördagen trötta men peppade på att drilla. Vi går ner till frukosten som inte var lika lyxig med nypressad apelsinjuice mm. men ändå helt okej. Upp till rummet för att hämta grejerna och sedan drar vi iväg mot Oleggio, vi hittar dit och till hallen väldigt fort så vi hitter åka för att handla lunch, frukt och grejer. Hittar ingen mataffär först men vi hittar en fruktaffär, så vi går in. Dom som har affären kan verkligen INGEN engelska och vi börjar plocka till oss frukt men tydligen fick vi ine röra frukten utan det skulle dom fixa åt oss. En av dm blir super sur på oss och PEKAR på en skylt på italienska och tror att vi ska förstå den....allt dom förstår när vi säger vad vi vill ha för frukt är, one, two, stop. Vi går ut till bilen skrattandes och hittar sedan en coop affär där vi handlar ltie mer att äta och sedan åker vi tillbaka till hallen. Det är typ ingen där men det visar sig att vi bara kommer vara 18st deltagare. Vart var alla andra? Men vi fick mycket tid med tränarna och alla var i samma grupp. Dom hade inga rosetter att dela ut eller ett schema utan vi hade pair work i 3 timmar med italiens senior duett, 1 timmes lunch och resten av dagen hade vi contact material, rolls, trix med Massimo och Sabrina från Italien.
Många blåmärken blev det och mycket att lära sig och träna på. Efter träningen åker vi tillbaka till hotellet i ösregnet, åskan och blixtrandet. Fräshade till oss och åkte till en restaurang. Vi hittade en väldigt italiensk restaurang och åt pasta och till förrätt parma skinka med färsk mosarella. Gudomligt gott alltihop!
Vi kom till restaurangen vid 20.00 (typ) och åkte där ifrån vid 21.00 (typ) vi var så himla trötta och mätta att vi höll på att somna sittandes vid bordet. Tillbaka på hotellet så somnade vi vid 22.00. Man sov så att säga ovaggad den natten.

To be continued!


2011-09-22
13:59:45

Italy part 2
Vi vaknade på fredagen till strålande sol och gick ut på balkongen och såg alla bergen som omringade Bormio. Super fint! Vi gick ner till frukosten och sedan gjorde vi i ordning oss för att gå på stan. Vi hinner lagom ner i lobbyn tills Jenny Persson ringer från Sverige och säger att dom har flyttat konventet till en annan mindre stad. Hon visste inte var eller hur långt bort. Vi går ner på stan i väntan på mer info. Jag ett sms från Sabrina som håller i hela konventet och där hon säger att konventet är i Oleggio. VART FAN LIGGER OLEGGIO?? Ingen vet, dom på turistinfon måste googla det för att vet var det ligger. Det visar sig sedan att det ligger ca 3 timmar bort med bil. Så åter till hotellet för att packa ihop och boka om till ett nytt hotel.
In i bilen med all packning och oss och så åkte vi mot Oleggio, denna gången åkte vi inte över bergen utan nedanför. Väldigt fin utsikt längs med vägen och vi stannade i Lecco, väldigt fin stad. Där åt vi lunch (pizza) för det finns ju två saker som man bara måste göra när man är i Italien. Äta pizza och pasta!! Sedan åkte vi vidare mot Somma Lombarda där vårat hotell låg. Dt var skyltat mot hotellet vid två ställen och sen tog skyltarna slut och sen fick vi gissa oss fram så efter att ha kört runt i Somma Lombarda så hittade vi hotellet som låg utanför stan vid Malpensa Airport. Vi ar super trötta och törstiga så vi går ner till baren för att ta en drink.
Jag beställer en Sex on the beach och efter 5 minuter så kommer hon ut och säger att dom inte har en av delarna för att göra en helt annan drink och när jag då säger att jag skulle ha Sex on the beach så går hon för att fixa till den. Efter ytterligare 10 minuter så kommer hon ut igen för att säga att dom inte har rätt saker för att gör den heller, så jag beställer i stället en Tequila sunrise. Maria beställer in sin drick och varsin drink till Frida och Lisa. Dom får sina drinkar men jag som bestälde först har fortfarande itne fått min drink så vi frågar vart den är coh då trodde dom att dom två som var till Lisa och Frida var till mig?? Hmm logiken i det är 0. Men tillsist får jag min drink och vi går in i restaurangen för att äta. Melon och parmaskinka - Gud va gott!!

To be continued!


2011-09-20
17:39:16

Italy part 1
här kommer en berättelse som våran resa till italien 15-18 september.

Vi sågs vid station i Linköping vid 12.10 för att flygbussen skulle gå vid 12.30 men Nej det kom ingen buss och några ringde och fick reda på att den var en kvart försenad men när den sedan kom så var klockan 13.00. Redan där började resan fel.
Vi kom upp till Skavsta och checkade in, jag fick som vanligt at av mig skorna ( vad tror dom igentligen att jag gömmer i dom??) och frida pep det på så hon fick stanna och dom kände igenom hennes kläder.
Vi kom på planet och vi hade väldigt mycket för oss, körde hänga gubbe, fotade ut genom fönstret och på fallande godisar.
När vi var framme och steg av planet så var det supervarm ute så av med jacka och tröja. Maria gick för att hyra bilen och sedan började våran bilresa till Bormio.
Maria körde, jag var kartläsare och Frida och Lisa satt bak och försåg oss med godis. Klockan var nog runt 20.00. Vi åkte genom masser små städer som bara blev mindre och mindre ju längre vi körde. I en stav så hamnade vi på en jättesmal gatan som bara gick mer och mer uppför och blev smalare och smalare. Tillsist kom vi inte igen om husen med våra bil (Fiat Dublo) så vi var tjugna att backa ner för mellan husen tills vi äntligen kunde vända. Det blev mörkare och mörkar och vi hitta ut ur stan och åkte vidare. Vägen som googlemaps hade föreslagit såg på kartan ut som värsta lilla skogsvägen och när vi kom fram till det stället där vi skulle svängt av så fegade vi ur och tänkte att den andra vägen till Bormio var större så vi satsa på den istället. När vi kom in på den vägen och hade åkt i flera timmar så ångrade vi oss att vi valt den här vägen för den ledde upp på ett stort berg med branta vägar, seprentinvägar och vägar lika smala som bilen utan sidostaket. Alla var rädda och nervösa över var vi hamnat. Efter att ha åkt i 30 min uppför på en smalväg började vi undra om vi var på rätt ställe och om vi skulle försöka vända och åka tillbaka till den andra vägen. Då ringde dom från hotellet och undrade var vi var någonstans och Maria sa att vi var uppe på ett berg på en jättesmal väg. Han på hotellet sa att vi var uppe på ett pass och skulle vara framme om en timme. Klockan var väl 22.45. Vi åkte vidare på den "vägen" och tillslut var vi över trädgränsen och molnen. Högst upp vart det planare och lite bredare väg och helt plötsligt så kom det ett hus och två husbilar. Vad gjorde dom där?
Tillslut började det gå ner för igen och jag var på ett sätt glad över att det var mörkt så att vi inte såg hur högt upp vi var med stup precis utanför bildörren. När klockan var  ca.23.40 kom vi fram til Bormio och hittade till hotellet. Superfint hotell och vi gick och la oss på en gång.

To be continued!


2011-09-14
14:48:53

jävligt mäktig asså

2011-09-13
22:52:44

nice to see you

kul att så många hittat till min blogg. har fått fler läsare sedan jag flyttade till kalmar :)den här dagen gick oxå väldigt fort. hade tre träningar idag och så organiserade jag alla dräkterna.
även fast dagen gick fort så har jag hunnit packa det mesta inför resan :) ÄR SÅÅ TAGGAD
har packat: stavar, drillskor, träningskläder, papper o penna, kamra, pengar. vad mer behövs?

nu åter till breaking news som är mitt nya favoritprogram, den enda nyhetsinfon jag får om dagarna.

puss på er


2011-09-12
23:17:52

a new week and it starts like...


..en jäkla lastbil som står nere på gatan oh brunnar som fan så man vaknar 2 timmar innan alarmet ska sätta igång. usch!
men sen till jobbet och greja och sen drog träningarna igång. kul att se att det är nära till trippel illusion för några av seniorerna. Kalmar är på gång :)

pratat med systeryster i 1 timme och missat breaking news. men det gör nog inte så mycket :) fick ju prata med syster <3

puss på er


2011-09-11
15:31:45

And sunday always comes too lateigår vann melanie SYTYCD!! wohow

idag har jag hunnit med mycket :) damsugit och tvättat blandannat!! fick äntligen pli på torktumlaren men vet itne om den va så bra för det var fortf. lite blött när den va klar :P hehe

nu kollar jag livet enligt rosa!! ååh det är så bra!!

puss på er


2011-09-10
18:12:52

Saturday wait


I SAY....BBBRRRRR

kollar bring it on nu och slöar i soffan. detta blir en riktig slöar helg!!

längtar till onsdag när jag åker hem och sen åker till italien på torsdag-söndag :) DRILL EN HEL HELG!!!!!

ikväll får vi reda på vem som vinner sytycd och gissa om jag ska sitta klistrad. jag vet itne vem jag hoppas mest på har ingen riktig favorit längre.

puss på er


2011-09-10
13:09:04

.

2011-09-09
18:57:37

friday im in love

grym tjej från frankrike på EM i år

skönt med fredag och kort arbetsdag :) har växlat pengar inför italinen och sen handlat :) ikväll blir det tacos och godis framför SO YOU THINK YOU CAN DANCE FINALEN!!!!!
ni får inte säga vem som vinner

i morron ska jag sova och greja här hemma, kanske springa en runda. sen får jag se om det blir party eller inte.

o jag gillar att challe har bokat tid på hair style efter att jag har sagt till henne att göra det i flera år :)

puss på er


2011-09-08
11:02:05

Thursday doesn't even start


varit på möte och nu är det dags att leta mer drillmusik och tänka formationer.

känner just nu att jag får väldigt mycket inspiration från frankrikes program det här året. dom är såååå bra!!

puss på er


2011-09-07
23:25:32

(Tuesday) wednesday break my heart
den här dagen kändes lång..hmm kan bero på att jag bara åt 2 mackor på hela dag för att mitt äpple var helt mosigt...usch. men sen när jag kom hem vid kvart i 10 så gjorde jag nått helt improviserat och gott!!


pannkakor med köttfärs, paprika, majs och ost i :) testa!!

nu kan jag kolla bonde söker fru på play och sen sova.

puss på er


2011-09-06
10:19:43

Tuesday (wednesday) break my heart
strax dags för fika med louise. hon måste ju bara ha med sig bebisen!!

ska nog köpa en halsduk idag oxå. det är kallt ute, spec. när man cyklar och det alltid är motvind här i kalmar.

sen blir det iaf mer jobb :) mycket träningar idag så tiden lär gå fort.

puss på er


2011-09-05
22:44:57

Monday you can fall apart

denna runda sprang jag igår - imponerande va??


då har man jobbat igen :) detta går ju som en dans!! har koreograferat och haft träningar. sen när jag kom hem så lagade jag mat (wook) det tog bara 30min vart förvånad och glad över det. hann jag ju titta lite på hollywoodfruar och nu är det breaking news med filip och fredrik.

ska sova tidigt idag och så ska jag troligtvis fika med louise i morron, om hon svara när och vart vi ska fika.

puss på er


2011-09-04
13:26:51

söndagen efter lördagen
igår blev det inte riktigt som vi tänkt men vi hade kul iaf :)

idag trodde jag att jag bokat tvättstugan vid 11 men det hade jag tydligen inte..fick iaf bokat den till lite senare idag. undra vem som flyttat på min tid??

men jag tog en springtur istället :) väldigt skönt faktiskt och det kändes väldigt lätt att springa så det var toppen.

kollar trestegs finalen och shit vad spännande dom är ju snart uppe på 18meter. hoppas christian olsson kan ta en medlaj!! HEJA

puss på er


2011-09-03
23:03:41

party kalmar


fjärlingen får dock stanna hemma :P


party med lisa..vilka mer??

utgång sen och då möter dom upp!!


hade date på systemet med lisa och nu dricker vi upp det!!

puss på er


2011-09-02
22:05:14

2 september


födelsedagsbarnet (snodde bilden från hans facebook)

den här dagen gick fort. hade fullt upp hela tiden och efter jobbet så blev det att gå på stan och kolla runt vill ha ett par skor/kängor som man kan ha både på sommaren och på vintern, utan klack och snygga :) tipsa gärna!!

idag fyller även min farbror LASSE år :) GRATTIS

puss på er


2011-09-01
23:05:32

I´M BACKhar ni oxå en pappa som kan teknik!? det räcker med att han bara kommer in i rummet så börjar det funka. men den här gången räckte det med att han var i andra änden av telefonen, så nu funkar min dator :D YES

är fortf. super trött och ska gå och lägga mig strax!

puss på er


2011-09-01
17:11:02

nnooooo
min dator bara la av igår och den går inte att starta så kommer bli lite segt med uppdateringar ett tag tills jag får igång den igen. ska ringa till pappa ikväll och beklaga mig.

men ni får följa mina facebookuppisar istället :)

puss på er